Nieuws

Het laatste nieuws van onze IZEO-locaties

Meewerken op de boerderij

De leerlingen van onze locatie IZEO Simpelveld bezochten een ochtend boerderij Het Loeigoed.
Boerin Kristel wachtte de leerlingen en hun begeleiders al op. Na een warm welkom werd iedereen verzocht een groene overall aan te trekken: het werken op de boerderij kan beginnen!

Terwijl de zon schijnt op de boerderij gaan de jongeren zelf aan de slag. De koeien vragen om eten en dat verzorgen onze leerlingen maar wat graag! Kristel vertelt tijdens het voeren van de koeien over de boerderij en het boerenleven.

De ochtend vliegt om en de leerlingen vertrekken weer naar school. Maar ondertussen hebben ze, misschien nog zonder het bewust door te hebben, weer stapjes gezet in het verleggen van hun eigen grenzen. En dat in een heerlijke omgeving!

Nieuwe locatie in Simpelveld

Alterius werkt op een aantal van haar locaties volgens de IZEO-methode (Integraal Zorg en Onderwijs). Na de zomervakantie is hier een nieuwe locatie aan toegevoegd.

Afgelopen week startten acht jonge ‘thuiszitters’ uit de regio Parkstad bij IZEO Simpelveld. Op deze locatie werken Koraal en Alterius samen en zorgen voor een fijne, rustige leeromgeving waar de kinderen na lange tijd weer onderwijs kunnen volgen.

De kracht van het IZEO-team ligt in het delen van elkaars expertise, het leren van elkaar en het letterlijk en figuurlijk samenwerken.
Om jullie een eerste indruk te geven van de locatie hierbij al een foto.

Eerste indruk IZEO Simpelveld
Diploma-uitreiking

Wat een prestatie!

Damien, leerling van locatie IZEO Icarus, heeft wel aangetoond te bezitten over doorzettingsvermogen.
Tijdens een feestelijke uitreiking ontving hij zijn diploma lassen uit handen van zijn leermeester bij Praktech.
In de anderhalf jaar dat Damien bij ons onderwijs volgt, is dit al zijn derde (!) diploma. Eerder behaalde hij namelijk al zijn diploma VCA én Heftruck.
Maar het feest ging na de uitreiking nog door. Damien ontving enkele uren na het ontvangen van zijn lasdiploma een telefoontje: hij is aangenomen als evenementenbouwer!
We zijn dan ook hartstikke trots op Damien en wensen hem heel veel succes met zijn baan!

Een muzikale workshop Djembé

Afgelopen vrijdag vierden de kids van IZEO Care4Kidz 10 jaar Alterius op een muzikale wijze.
Na hun zelfgemaakte lunch, die bestond uit broodjes hamburger, diverse wraps en stokbrood, kregen de jongeren een Djembé workshop van Popschool Parkstad. Wil je weten hoe dat klonk? Kijk dan even naar een korte impressie.

Na afloop genoten de kids van een lekker ijsje. Kortom een feestelijke afsluiting van de week!

Djembe-worskhop op IZEO-locatie Care4Kidz
IZEO Urmond beklimt Mont Ventoux

Top Ventoux gehaald!

Wat een fantastische prestatie! Deze groep heeft de top van de Mont Ventoux weten te bedwingen.
De leerlingen van IZEO Urmond hebben hiervoor, samen met een leerkracht én een begeleider van deze groep, maanden getraind. Deze fietstocht is onderdeel van het project Equipe Mont Ventoux.

Bij het beklimmen van deze berg komt heel wat kijken. Uiteraard denken we dan aan de fysieke en sportieve voorbereiding. Maar de groep leert zoveel meer. Het gaat namelijk ook om niet opgeven, elkaar motiveren en oppeppen, soms ook troosten, maar vooral ook het samen delen van deze ongelooflijke ervaring.
We zijn hartstikke trots!

Koken met pit

De jongeren van IZEO Urmond krijgen iedere week de mogelijkheid om in de keuken te staan en zelf te koken. Het leren koken is voor de jongeren natuurlijk een stap naar het zelfstandig voor zichzelf kunnen zorgen. Hierbij is uiteraard ook aandacht voor hygiëne en gezondheid.

Maar wat de jongeren wellicht nog veel leuker vinden: de lunch wordt ook écht geserveerd aan 'gasten'!
Iedere week kunnen buurtbewoners en medewerkers van IZEO Urmond zich namelijk aanmelden voor een lunch. Op deze manier wordt er ook gewerkt aan de relatie met de omgeving van de locatie.

IZEO Urmond biedt plek aan jongeren met complexe (lvb) problematiek. Door een intensieve samenwerking tussen onderwijs (Alterius) en zorg (Koraal) is het mogelijk om ieder van deze jongeren een persoonlijk dagprogramma te bieden. Hierin komen (begeleiding in) zorg én onderwijs bij elkaar, met als doel toe te werken naar een passend perspectief richting dagbesteding, arbeid of vervolgonderwijs.